…Makine Tamir Atölyesi İçin Tanıtım Animasyonumuz…

 


Halı ve Koltuk Yıkama Makineleri İçin Bazı Arıza Sebepleri

* Halı ve Koltuk Yıkama Makinesi için mutlaka matik (Köpüğü ayarlı yani köpürmeyen) deterjan kullanın.

* Toz çekmeyecekseniz makineniz ile birlikte verilen kağıt torbayı ve tekstil filtreyi makinenizden çıkartın.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makinesi temiz su deposuna koyacağınız kimyasalı ilk önce başka kapta seyreltin aksi halde kimyasal yoğun kıvamda olacağından makinenizin deposunda çökme yapar ve su hortumunu filtresini tıkayabilir.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makinenizin işi bitince hem temiz su deposunu hem de kirli su deposunu mutlaka temizleyiniz.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makinelerinde en çok dikkat etmeniz gereken faktörlerin başında filtre temizliği yer alır. peki ıslak kuru vakum makinemizi ve filtreyi nasıl koruyacağız.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makineleri ile sıvı çektireceksek mutlak suretle filitresini çıkartmalıyız aksi halde filtre ıslanacak ve gözeneklerinden hava geçirmez hale gelecek bu sayede ise Islak Kuru Vakum makinesi motorları çalışırken boğulacak ve yanacaktır.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makineleri ile toz vakumlatacağımız zaman ise mutlak suretle makinenin içerisinde filtresi takılı olması gerekir. aksi taktirde Halı ve Koltuk Yıkama Makineleri ile emdirdiğiniz tüm tozlar motorların içine girecek ve vakum motorlarını yakacaktır

* Halı ve Koltuk Yıkama Makinelerindeki filtreyi her gün iş bitiminde kesinlikte temizleyiniz. filtre temizliğinde kesinlikle su kullanmayınız ya başka bir süpürge yardımıyla filitre tozunu emdirin ya kompresör yardımıyla filtreye hava tutarak temizleyin yada yumuşak bir cisimle filtreye vurarak silkeleme yöntemiyle temizleyin.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makineleri ile işiniz bitince tüm aksesuarlarını makinenizden çıkarıp makineyi ve aksesuarları temizleyiniz..

* Yaz günlerinde Halı ve Koltuk Yıkama Makinesini güneşten koruyunuz ve makinenizi hortumundan tutup taşımayınız makinenizi taşırken taşıma arabasını kullanınız. yoksa hortumunuz kopar.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makinesine hiçbir suretle köpük vakumlatmayınız çünkü köpük kaldırma kuvveti olmadığı için makine şamandırasını devreye sokmayacaktır böylece makinenizin vakum motorlarına köpük temas ederek makine motorlarını yakacaktır.

* Halı ve Koltuk Yıkama Makineleri ile İllaki köpük çektirmem gerekiyor derseniz makineyi kullanmadan evvel kirli su kazanına bir su bardağı çamaşır yumuşatıcısı atınız(Yumuşatıcının köpüğü öldürme özelliği vardır) ve makine şamandırasının bulunduğu şamandıra kafesine bayan çorabı geçirip makinenizi kontrollü bir şekilde kullanınız. Yumuşatıcı maliyetli olur derseniz Kokusu farkıyla sirke de aynı işi sizin için yapacaktır. Sirkenin de köpük kesme özelliği vardır.

Halı ve Koltuk Yıkama Makinenizin tabanca ucundan su gelmiyorsa

  • Temiz su deposunda su olup olmadığına bakın.
  • Temiz su deposunda bulunan hortumun ucunda olması gereken filtreye bakın tıkalı mı?
  • Temiz su deposunda ki filtrenin takılı olduğu ince hortuma bakın tıkanıklık, yırtık veya temassızlık var mı?
  • Tabanca ucundaki su çıkışındaki nozulda bakın tıkanıklık var mı? Varsa tıkanıklık pense ile plastik su çıkış memesini yerinden sökün ve meme deliğine zarar vermeden temizleyin.
  • Temiz su deposundan suyu makine pompasına aktaran hortumun makineye giriş ucundaki jakın içine bakın tıkanıklık var mı? ( Bu jakı 2 adet pense kullanarak ter yöne doğru çevirdiğiniz taktirde açabilirsiniz fakat açarken dikkat edin içinde küçük metal bilyeler vardır yere düşürmeyin. Bulmanız zorlaşabilir.)
  • Makinenizin motor bölümünü açın içeride bulunan hortumları kontrol edin tıkanıklık veya yırtık var mı ?

Yasal Uyarı
Bu web sitesi içeriğindeki yayıncı hakları korunmuştur. Bu web sitesinde yer almakta olan görüntülerin, grafiklerin, görsellerin, ses dosyalarının, metinlerin ve animasyonların yalnızca ekran üzerinde izlenmesi dışında saklanmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve çoğaltılmasına izin verilmemektedir.