Islak paspas (Islak Mop)
- Temizlik sektöründe neredeyse en çok kullanılan ama genelde yanlış kullanılan bu yüzdende çoğu zaman temizlik yapmak yerine ortalığı bakteri yuvasına çeviren bir temizlik ekipmanıdır. Bu paspas çeşidinin çok tercih edilmesinin başında ekonomik ve pratik bir donanım olması, istenildiğinde hemen her yerde bulunabilmesi, yer kaplaması vs.
Islak mop (paspas) üç ana parçadan oluşur.
Paspas Tutma Sapı: Kullanım tavsiyemiz Paspas Tutma Sapının 120 – 140 cm boyunda olmasıdır. Çünkü kullanıcının yere eğilmeden ve kendini yormadan temizlik işlemini yapabilmesi gerekir. Bir diğer husus ise paspas tutma sapının eloksallı alüminyum malzemeden imal edilmiş olmasıdır. Böylece paspas sapınız hafif ve sağlıklı olacak kullanırken zorluk çekmeyeceksiniz.
Paspas Tutucu Aparat: Bu aparatta dikkat edilecek nokta malzemenin birinci sınıf plastik malzemeden yapılmış olması ve kaliteli tasarlanmış olmasıdır. Islak mopu arasına koyup kilitlediğimizde kilidin paspası sımsıkı tutması ve çalışma esnasında kendiliğinden açılmaması gerekir.
Paspas İpi: Islak paspasın en önemli parçası paspas ipidir. Bu paspas ipini alırken ipin en az 500 gr ağırlığında olmasına ve pamuk oranının yüksek olmasına dikkat edin. Bu sayede emiciliği artacak ve paspasınızın yıpranması gecikecektir.
Islak Paspas kullanımı genelde küçük boyuttaki zeminler için veya kısa süreli pratik temizlik işlemleri için geçerli bir temizleme uygulamasıdır. Büyük zeminlerde zeminin türüne uygun profesyonel temizlik makineleri kullanılması tavsiye edilir.
Kirli bir zeminin ıslak paspasla temizlenebilmesi için gereken malzemeler:
Islak Paspas Komple, Islak Paspas İpi Yedeği
Paspas Arabası: Çift kovalı olmasını tercih ediniz.
Nemli Paspas (Nemli Mop)
İkaz uyarı levhası ve varsa bariyer
Köpürmeyen ve Hoş Kokulu Yüzey Temizleme Deterjanı: Bu tarz bir deterjan tercih ederseniz temizlik işiniz bittikten sonra zeminde su izi ve buğulanma kalmayacaktır.
Islak Paspas yapılacak yüzeydeki kaba kirler zeminden kaldırılır. Paspaslanacak zeminde insan trafiği varsa insanların deterjanlı suya basıp düşmemeleri için zeminin kaygan olduğunu anlatan uyarı levhalarını ve bariyerleri uygun olan yerlere koyunuz.
Paspaslanacak mekanın giriş çıkış kapısı arkanızda olacak şekilde pozisyon alınır. Paspas, paspas arabasının mavi kovasındaki deterjanlı temiz suya batırılır ve iyice ıslatılır. Islanan paspasın fazla suyunu almak için paspas arabasının presi kullanılır. Sağ elimizle paspas sapının en arkası plastik tutma yeri sol elimizle de paspas sapının ortasına yakın bir noktadan sıkıca tutulur. Paspas ipi ileriye doğru atılır ve soldan sağa doğru “S” Harfi yapacak şekilde hareketler yaparak geri geri yaklaşık 4-5 adım atılır. Paspaslama işini yaparken “S” harfi yapmamızın amacı zeminde kirleri toplayarak gitmemizdir.
Sonra paspası paspas arabası kullanarak paspasımızı birkaç kez yıkayıp tekrar aynı işlemi çıkış kapısına gelene kadar yani temizleme işi bitene dek devam ettiriniz. Zemininiz 100 m²nin üzerinde ve çok kirli ise uygun olan bir zamanda yedek getirdiğiniz temiz paspas ipinizi kullanınız. Mutlaka paspas arabasındaki suyu yenileyin. Islak paspasla temizlik işiniz bittikten sonra nemli mopla (Nemli Paspas) zemin parlatılır ve kurutulur. Nemli Mop Kullanımı İçin Tıklayınız. Temizlik işiniz bitikkten sonra zemini paspaslarken kullandığınız tüm donanımı mutlaka temizleyip kaldırınız.
Yasal Uyarı
Bu web sitesi içeriğindeki yayıncı hakları korunmuştur. Bu web sitesinde yer almakta olan görüntülerin, grafiklerin, görsellerin, ses dosyalarının, metinlerin ve animasyonların yalnızca ekran üzerinde izlenmesi dışında saklanmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve çoğaltılmasına izin verilmemektedir.
Değerlendirmek ister misiniz?